Travträning

Att träna hästar ett tufft arbete som kräver mycket arbete. För en travtränare finns det inga dåliga väder utan i princip varje dag 365 dagar om året ska hästarna tränas. Vanligtvis tränar man i ett lag eller stall som det också kallas. Detta för att det är lättare men också roligare att vara ett team. En travtränare använder sig av en dagbok eller träningsbok för att planera och följa upp träningsresultat.

Det största delen av en tränares tid går åt till att träna hästar så är det faktiskt en hel del administrativt arbete. Arbetar tränaren i ett större team så kan det finns hjälpredor som kan sköta många av de administrativa uppgifterna. Att träna en häst innebär omfattande skötsel. Det tar många timmar och är slitsamt. Hästarna ska vara rena och boxarna ska hållas rena. En stor del i de vardagliga uppgifterna handlar också om att utfodra hästarna.

travtränare

En annan extremt viktig del som många travtränare kanske inte tänker så mycket på är samarbetsförmåga. De flesta av de hästar som en travtränare tränar ägs faktiskt av någon annan. Då gäller det att ha bra kommunikation med ägarna av hästen. Detta är något som tyvärr många travtränare har svårigheter med. Är du intresserad av att köpa en häst och anställa en travtränare kan det vara bra att höra med andra som använder samma travtränare så att du inte råkar ut för en travtränare som inte kan kommunicera på ett bra sätt.

Men glöm inte bort att uppskatta din travtränare även om han eller hon kan kosta mycket pengar. Det är faktiskt ett mycket slitsamt arbete, både fysiskt och psykiskt. Det innehåller också ett extremt stort ansvar och kräver ofta att travtränaren har stor erfarenhet. Det kan handla om allt från individuella träningsupplägg för olika hästar till vilka lopp som hästarna är mogna att köra. Är du intresserad av att bli travtränare så finns det flera olika utbildningar. Innan du blir travtränare ska du först gå igenom en utbildning för att bli certifierad travtränare. Hoppas du har fått en liten bättre förståelse om vad det innebär att vara travtränare.