Travtips

Här följer några travtips som du kan ta del av, nybörjare så som proffs. Förhoppningsvis lär du dig någonting nytt om spel på hästar så att du kan tippa och bli en vinnare

Travtips – Bli en vinnare

  1. travtipsSpela aldrig på samma häst gång på gång bara för att den vunnit mycket tidigare lopp. Sannolikhetsläran säger ändå att om en häst vunnit många lopp i rad så kommer oundvikligen till slut en förlust. Gör en ordentlig utvärdering av tidigare vinster och lopp, och satsa därefter.
  2. Ta en titt på vilket spår hästen startar i . Det kan vara så att vissa hästar har svårighet att ta positioner på vissa spår beroende på om de gärna galopperar eller annat. Är hästen snabb i starten kanske spår 1 och 3 är bättre och långsamma hästar kan ju bli instängda om de startar på fel spår. Analysera hästar och spår!
  3. Kusken är minst lika viktig som hästen många gånger. En riktigt bra kusk kan ofta ge hästen det som behövs för att säkra upp bra positioner beroende på bra taktik. Se till att vara påläst, inte bara om hästen, utan också om kusken!
  4. Hästens form är givetvis viktig. Har de haft en lång resväg för att tävla och hur kan detta påverka just denna häst. Är hästen i brunsperioden så kan det vara negativt, och så vidare.
  5. Pricka in en häst som har en toppform. Analysera trender för hästar. Det kan vara så att en sämre häst har en formtopp och då kan det vara väldigt aktuellt att sätta sina kort på en sådan häst vid rätt tidpunkt.
  6. Är hästen svår att tygla så kan den börja galoppera och bli diskad, och att en häst börjar galoppera kan också bero på underlag och andra saker. Läs på och kolla denna punkt.
  7. Är hästen en sprinter eller en långdistansare och hur passar sig detta i förhållande till motståndet och det aktuella loppet. ta detta i beaktelse när du bettar på hästar!

Det finns så klart många fler tips men dessa travtips ska ge dig ett bra fundament till att satsa bättre och bli en vinnare. Lycka till!