Spela på hästkapplöpning (Nybörjarguide)

Människor har satsat på hästkapplöpning sedan tidens begynnelse. Att satsa på resultatet av formell hästkapplöpning kan vara roligt och lönsamt; detta om du vet vad du gör och kan slå oddsen. Satsning på hästkapplöpning för ”dummies” erbjuder massor av information som hjälper dig att förbättra dina odds, inklusive råd om vad du ska uppmärksamma. Vilka verktyg som kan hjälpa dig på banan och de olika knepen för att kunna satsa rätt. Vilka typer av spel du kan placera dina bet på och dina odds för att vinna.

HUR DU SATSAR PÅ EN HÄSTKAPPLÖPNING

Att satsa på hästkapplöpning är inte speciellt komplicerat. Oftast lägger du din insats, tar din biljett och river den när din satsning inte lönar sig. Men om du har tur, eller är skicklig – tar du tillbaka din biljett till båset där du satsat dina pengar; och samlar in dina vinster. Här nedanför går vi igenom vadslagningsförfarandet, steg för steg:

hästkapplöpning

  • Ange banans namn.
  • Ange vilken tävling du spelar på.
  • Ange kontantbeloppet i din insats.
  • Ange vilken typ av satsning.
  • Du kan satsa på en  eller flera hästar för att vinna.
  • Ange numret på hästen eller hästarna du satsat pengar på
  • Kontrollera din biljett innan du lämnar betting-fönstret.

OLIKA ”BETTING TOOLS” 

Tillsammans med lite solskyddsmedel (eller paraply), kommer några saker att vara mycket praktiska när du är på racingbanan. Du kanske borde ta med dig en kikare, så du kan se din favorithäst passera mållinjen. Dessa verktyg är dock också väldigt användbara när det kommer till att lyckas med sin betting och placera sina spel:

En broschyr med viktig information: Här hittar du information om alla ”spelare”. I detta fall är spelarna hästar, jockeys, tränare och ägare. Kostnaden är runt 30 till 40 kr.

Det Dagliga Racing-Programmet: Detta program ger dig den senaste informationen om alla hästar som körs på dagens program och innehåller informativa hästkapplöpningsartiklar och handikapp mm. Kostnaden är oftast ca 40 kr.

Du satsar på hästrace och vill veta hur mycket din vinnande satsning kommer att ge dig. För att beräkna din vinst, ta oddsen för din häst och multiplicera det första numret med 2, dela det med det andra numret och lägg sedan till 20 SEK.

När det gäller vadslagning på hästkapplöpning, så måste du  innan du ens lägger en satsning på en häst, bestämma vilken typ av bet som ska satsas. Du kan till exempel satsa på en häst för ett race, eller satsa på flera hästar under flera race – valet är helt och hållet ditt.