Runar satsar på V 75 och hästar

Tv-kanalen TV4:s program ”Stjärnkusken” ändrade verkligen vardagen för Runar Sögaard, 49. Han är glad att berätta om sitt nya liv, och de drömmar han har när det kommer till travsporten.

”Trav är en helt fantastisk sport, men det är samtidigt som en sekt också. Jag vill röra om i grytan, och tänker satsa helhjärtat på det här” säger  Runar Sögaard när bland annat Expressen intervjuade honom förra veckan.

Runar lägger otroligt mycket tid  i stallet nuförtiden, och håller faktiskt på att sela på en häst när tidningarna kommer på besök.

”Jag kommer hit flera gånger i veckan, så ofta jag bara kan.”

Intervjun sker nära Stockholm på en gård som heter Simlom  – detta är där programmet ”Stjärnkusken” på TV 4 spelades in.

”Jag var väldigt tveksam från början om jag skulle tacka ja, var rädd att det skulle ta för mycket tid från jobb och familj. Men ibland måste man våga utmana sig själv, och jag är väldigt tacksam i dag över att jag tog chansen. Det dröjde inte mer än en vecka med de stora hästarna så var jag fast”, säger RunarRunar

Det här att hålla på med hästar är dock inget nytt för Runar. Han provade på att rida mycket som barn, när han gick i ridskola under flera år. Hans morfar hade nämligen en massa hästar till förfogande.

”Ja, känslan för hästar kan man säga att jag har haft med mig sedan tidigare, men travkunskapen har varit ytterst begränsad. Jag har varit på Solvalla några gånger med kompisar, mer än så är det inte.”

”Men jag tyckte mig känna att jag hade viss fallenhet, och Lennart Forsgren kommenterade tidigt vilken känsla jag hade i händerna. Där väcktes ett intresse som bara har blivit större och större sedan dess.”

V 75 Nästa?

”Vi vill såklart gå all in, att göra någonting halvhjärtat ser jag ingen mening med. Jag vill ha proffslicens, och köra lopp på V75.  När jag är med i Elitloppet kan jag väl lägga hjälmen på hyllan” – skrattar han

Folk tror säkert att Runar tar en för stor bit att svälja?

”Ja, så är det absolut. Men så fort någon säger att något är omöjligt så väcks något inom mig. Det är ju så också att travet är lite som en sekt. Jag har otrolig respekt för travsporten, absolut, men det behövs folk utifrån som kommer och rör om lite i grytan, och det kommer jag nog att göra på flera plan. För mig är ingenting omöjligt.”