Kihlström tog sin 6 000:e seger tidigare i år

Ända till ca en vecka sedan var det bara 5 kuskar som nått smått otroliga 6000 segrar. I april var det dags för Örjan Kihlström att bli välkommen in i sällskapet, detta med hästen Cabades.

kihlström

”Det har bara funnits travsport för mig. Jag har aldrig haft en tanke på att jobba med något annat, så självklart är jag väldigt glad och tacksam och stolt att det gått så bra i min karriär”, säger Kihlström. när han blir intervjuad av bland andra ATG.se och Aftonbladet.

Örjans karriär inom travsporten inleddes väldigt tidigt. När han var 18 år tog han sin allra första seger på Solvalla för över 35 år sedan. Då fick han väldigt fina fina recensioner i facktidningen Travronden:

Taktik och tempobedömningar, detta har gjort Kihlström till den han är idag. Han är nu utan tvekan en av de absolut främsta och respekterade kuskarna som finns att hitta i branschen!

Trots att han vunnit så mycket är han mest känd för att ha vunnit på så många ställen runt om i världen. Hans meritlista är verkligen imponerande! Kihlström har verkligen vunnit det mesta som man kan tycka är värt att vinna för en kusk. Prix d’Amérique, Derbyt, Kriteriet och ett helt gäng med stora lopp, både i Sverige och utrikes.

”Elitloppet, Prix d’Amérique och första Kriteriesegern sätter jag främst. Det var en dröm för mig att få vinna Kriteriet och samtidigt även Oaks. Året efter blev det Derbyt och ett år senare Elitloppet. Allt skedde med samma häst From Above”

Framöver ser han mycket fram emot loppet mellan hästarna Nuncio och Bold Eagle  i Elitloppet. Är det dock verkligen möjligt att slå monstret som är  Bold Eagle? Örjan har ett svar direkt:

”Nuncio och några till har absolut en chans att besegra Bold Eagle!”

Vad mer så har Kihlströms år startat med bravur! Men man måste nog säga att det blir svårt att slå 2016, då han gick segrande ur 12 miljonlopp och drog in över 50 miljoner kronor. Han belönades även förra året med titeln ”Årets Kusk” för 8:e(!) gången. Starkt Jobbat!