De tre största travbanorna i USA

Hästkapplöpning anses av många vara en av de största sporterna i världen, där vi har flera miljoner människor i alla olika typer av länder som bänkar sig för att ta del av upplevelsen som hästkapplöpning innebär. Ett av dessa länder är onekligen USA, där sporten är väldigt stor och dra miljonpublik vida varje event –  både på plats och på tv.

Här kommer därför de tre största traveventen i USA:

The Kentucky Derby

Grundat År: 1875
Längd: 1,25 miles, Under 2 minuter.
Datum: Första lördagen i maj
Prispengar: 2 miljoner dollar
Stad: Louisville, Kentucky
Land: USA

En av de mest populära sportevenemangen i världen, Kentucky Derby ser folk från hela USA sittandes på samma ställe. Nämligen på den berömda ”Millionaires Row” bredvid racerbanan. Evenemanget hålls varje år den första lördagen i maj och så många som 150 000 åskådare reser till Churchill Downs för den årliga evenemanget som hållits där sedan starten 1875.

Preakness Stakes

Grundat År: 1873
Längd: 1,2 miles
Prispengar: 1.500.000 dollar
Datum: 3 : e lördagen i maj
Stad: Baltimore, Maryland
Land: USA

Preakness Stakes är den andra delen av den amerikanska Triple Crown, som hölls 2 veckor efter Kentucky Derby på den 3 : e lördagen i maj varje år. Banan är ca 1,8 km lång och loppet slutar vanligen inom 2 minuter; med den snabbaste tiden på rekordet är 1:53:00 satt 1973 (som du kan se i klippet här ovanför). Banan är av jord och för att kvalificera sig för detta lopp måste varje häst vara minst 3 år gammal och även ett fullblod.

Belmont Stakes

Grundat År: : 1867
Spårlängd: 1,5 miles, Under 2 minuter.
Datum: Andra lördagen i juni
Prispengar: 1,5 miljoner dollar
Stad: Belmont Park, New York
Land: USA

3 : e och sista delen av den amerikanska Triple Crown hittar vi Belmont Stakes; som också är en av de äldsta hästkapplöpningarna i USA; då den första tävlingen skedde redan år 1867.

Racetracken på Belmont Stakes är något längre än de andra 2 i  Triple Crown, som mäter drygt 2 km. Rekordtid för den här tävlingen är var 2:24, som också sattes år 1973. Tävlingen är en ”Grade I”; där hästarna måste vara 3 år eller mer. Eftersom det är the Triple Crowns sista stopp –  kallas loppet för ”Test of the Champions” och även ”The Run for the Carnations”, främst på grund av att den vinnande hästen draperas i en filt av vita nejlikor i slutet.